Plan Nederland en MTV

Ik kijk best regelmatig MTV. MTV heeft samen met Plan Nederland een campagne opgestart die bekend staat onder de naam ‘Give the finger to early & forced marriages’ Maar waar staat dit voor?

Ik en waarschijnlijk andere meiden van mijn leeftijd denken er nog lang niet aan om echt te gaan trouwen. Voor ons is het heel gewoon dat je trouwt wanneer jij wilt en met wie jij wilt. Je bent verliefd op iemand en je wilt jouw leven met diegene doorbrengen. Als je zover bent om dit te overwegen heb je hopelijk gestudeerd en je leven op de rit zodat je serieus kan nadenken over trouwen.
‘Tot de dood ons scheidt’ Dat is heel wat!

Helaas worden dagelijks 27000 meisjes tussen de 10 en 18 jaar gedwongen hun school te veralten en uitgehuwelijkt. Meestal aan volwassen mannen die ze nog nooit hebben ontmoet.
Daarom startten Plan Nederland, MTV en DJ Miss Nine een campagne om hier aandacht aan te besteden. Voor ‘MTV was here’ is Miss Nine naar Mozambique geweest om dit met eigen ogen te zien.
zie hier de aflevering terug:
http://www.mtv.nl/shows/850-mtv-was-here-report

 

Wat kan jij doen?
Samen met Plan heeft Miss Nine een speciale ring ontworpen die symbool staat voor de campagne. Deze metalen ring is te koop in de plan webshop: http://girlsfirstshop.plannederland.nl/index.php/gifts/biaag-ring.html en via de facebook pagina: https://www.facebook.com/PlanYouthNL#!/PlanYouthNL
De ring kost tien euro en waarvan de opbrengst ten goede komt aan de strijd tegen gedwongen kindhuwelijken.
Ook maak je kans op twee tickets voor het dance event dat Plan Nederland op 11 oktober, wereld meisjesdag, organiseert.
Geef jij de vinger aan gedwongen kinderhuwelijken?

bron: https://www.plannederland.nl/give-the-finger
https://www.facebook.com/PlanYouthNL#!/PlanYouthNL
http://girlsfirstshop.plannederland.nl/index.php/gifts/biaag-ring.html
http://www.mtv.nl/shows/850-mtv-was-here-report

 

Dit bericht is geplaatst in Acties, Beauty, lifestyle met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>