Fantastisch hersenspinsel

Fantasie, wat een raar iets.
Iets wat wij als mensen kunnen. Zomaar de gekste, mooiste of engste dingen bedenken. Het kan je een positief of negatief gevoel geven, hoe raar is dat.
Ik kwam erachter dat ik echt heel vaak mijn gedachten lekker de vrije loop laat gaan, maar veel minder dan vroeger. Vroeger, Vroegâh is hier toen ik nog een basisschool meisje was dat altijd een paardenstaart had en het ontzettend belangrijk vond om heel goed te werken. Ik vond schrijven heel leuk op school, ik had zelfs een apart schriftje met een olifant, this sh*t got real! Nu ik ook (dit soort) meisjes en boefjes van jongens voor mij heb, merk ik weer hoe fijn fantasie is.

In mijn stageklas krijg ik de kinderen weer rustig door met veel passie voor te lezen of een verhaal te vertellen, en raad eens: allemaal ontstaan door fantasie. Waar ik ook achter gekomen ben is dat het nog helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je een wilde fantasie hebt, en die ook daadwerkelijk kan verwoorden. Dat soort dingen lees ik dan ook in mijn oer-saaie boek van taaldidactiek, maar heb ik ook ervaren in mijn stageklas. Waarom staat dit in ontzettend lastige taal beschreven, als ik het ook kan ervaren? Dit is een ander onderwerp, ik wil meer stagelopen!

Back to the fantasy world.
Ik gebruik mijn fantasie heel vaak. Als er iets nieuws gaat gebeuren in hete echte leven, bedenk ik in mijn hoofd al de meest leuke of ergste taferelen die kunnen gebeuren. Uiteindelijk loopt het toch anders, maar ik kan het niet bedwingen, mijn hoofd bedenkt iets.

Soms ben ik met iets heel leuks bezig en bedenk ik me dat ik wordt gevolgd als een bekend persoon,  net als met een real-life soap. Mij maakt het niet zoveel uit wie, wat en waarom, maar ik kijk graag naar het leven van personen. Zo heb ik de Pfaffs gevolgd, waardoor mijn gedachten nog heftiger werden over een eigen real-life soap. Dit is dus al iets wat ik vroeger ook deed. Ik praat tegen een “camera” en voel me meteen speciaal. Raar? Misschien! Leuk? Zeker!

Last but not least, ik bepaal een droom in mijn hoofd voordat ik echt in slaap val. Niet iedere avond, maar hierdoor maak ik echt de mooiste en fijnste dromen in mijn hoofd, waarvan ik eigenlijk hoop dat ze uitkomen. De meest verschillende personen zijn al in mijn pre-droom voorgekomen, echt heerlijk is dat om te doen.

Je fantasie de vrije loop laten, zou je ook eens moeten doen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>