De liefde.

‘Happy valentines day!’ ‘Forever alone day.’ ‘F*ck you valentine.’ ‘Dit is zo commercieel’

Een paar dingen die je op een dag als deze veel en veel te vaak hoort. Ja, iedereen mag weten wat hij/zij zegt. Ja, als je een vriend of vriendin hebt is het hartstikke romantisch als je bed vol ligt met rozen. Ja, mij lijkt dat ook best leuk. Ja, je kan er een hekel aan hebben. Nee, je blijft niet voor altijd alleen.

Waar draait deze dag eigenlijk om? De ene vindt deze dag puur op winst maken gericht. De ander kijkt naar de andere kant, de liefde. En dan ben ik vandaag even de ander. Want de liefde is veelomvattend, de filosoof komt in me naar boven, en dat vergeet je misschien wel eens. Ik zet op een rijtje waar ik van houd, liefde is iets moois.

Ik houd van de zon. Ik zag je gister, zon. En je scheen weer zo prachtig. Kan je dit vaker doen? Als ik je zie schijnen, ga ik ook schijnen. Ik word blij van de zon en de warmte die je geeft. Ik kan eigenlijk niet langer wachten op die mooie dagen, waarin jij de dag verwarmt en kleurt.

Ik houd van mijn vrienden en vriendinnen. Dankjewel dat jullie er voor zorgen dat ik blij word, dat ik buikpijn krijg van het lachen, dat ik mijzelf kan zijn en dat ik met jullie de tijd kan vergeten. Dankjewel dat ik herinneringen mag maken met jullie, want daar houd ik van. Blijf alsjeblieft nog langer mijn vriend of vriendin, geniet van alles en lach!

Ik houd van de sportschool. Door jou sportschool kan ik ervaren hoe leuk sporten is. Door jou kan ik mijn kracht vergroten en zelfverzekerder worden. Door jou sportschool kan ik samen met vriendinnen lekker dansen en andere oefeningen doen. Door jou kan ik spierpijn hebben. En de sportschool word ook nog eens een plek waar ik lekker kan praten met de vriendelijke medewerkers. En de sportschool zorgt ervoor dat ik even kan ontspannen.

Ik houd van slapen. Oh slaap, waarom wilde ik ver van jou vandaan blijven als kind?. Slaap, ik vind je heerlijk. Slaap, door jou kan ik de volgende dag weer knallen. Maar slaap, door jou is het ook weer zo moeilijk om mijn bed te verlaten.

Ik houd van feesten. De combinatie van vele fijne dingen. Bij feesten kan ik lekker dansen, zingen en gek doen. En feest, ik wil dat er veel meer tijd is voor jou. Feest, ik wil dat iedere dag een element van feest bevat. Feest, laten we lang samen blijven.

Ik houd van foto’s. Ooh, herinneringen , ik praat er wel vaker over. (ondanks dat ik dus altijd dit woord verkeerd typ, maar dat laten we voor wat het is.)  Foto bedankt dat ik zo terug kan kijken op mijn leven en mooie dingen vast kan leggen. Foto  je zorgt voor ophef bij mensen in de wereld, maar je zorgt ook er ook voor dat iedereen kan gaan focussen op het goede.

Ik houd van de liefde. Ja, het is wel een beetje gek hè. Maar ik houd van liefde geven, en liefde krijgen natuurlijk. Ik houd van vlinders in mijn buik, ik houd van lieve woordjes, ik houd van romantiek. Al zal ik niet zo snel zelf het voortouw nemen in de liefde, en dat is eigenlijk heel stom. Oh liefde, zorg dat je er zal zijn voor mij en ik hoop dat ik je ook steeds vaker mag herkennen. Want dit geldt voor iedereen, herken alsjeblieft de liefde. Liefde, je bent mooi.

Liefde voor jou!,

xo, Maaike

Dit bericht is geplaatst in AnnaMaaike, lifestyle, persoonlijk, writing met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op De liefde.

  1. Sanne schreef:

    Goede Blog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>