Bikinibody ready?

largebody

Een stuk van vorig jaar, een stuk dat ik voor mijzelf heb opgeschreven, maar wat anderen misschien wel even weer doet nadenken. Wellicht herken je je wel in enkele gedachten.

Het is 3 juli 2015. Ik heb net een vergadering gehad en duik gauw even de H&M in. Het is zo’n 30 graden gok ik. ‘Waarom zijn er zoveel mensen aan het winkelen?’ Maar goed, dat zullen ze ook vast over mij denken.

Ik heb een missie: Een nieuwe bikini scoren. Voor de bikini’s, die overigens totaal door elkaar hangen, is het druk. Ik waan me tussen de meiden en ga op zoek. Ik zie een leuk bovenstukje, maar geen leuk broekje. Ik zie en mooi broekje, maar die past niet bij het bovenstukje. Toch maar bij mij houden, want voor ik het weet is ‘ie weg. Na even door zoeken, het zweet van mijn hoofd afgehaald te hebben én een opdringerige moeder te hebben ontweken, vind ik nog een leuke top en een leuk broekje. Ik ga gauw in de, veel te lange, rij staan en reken af. Passen doe ik thuis wel.

Eenmaal op mijn kamer hoop ik dat de bikini’s goed zitten én dat mijn negatieve gedachten voor even door de warmte K.O zijn geraakt. Het eerste setje, ik sta voor mijn spiegel met positieve quotes, een eindresultaat van een therapie PMT ‘positief spiegelen’.
Verrek, ik vind ‘m goed zitten. Ik draai wat heen en weer en ben blij verrast. Score!
Zowel de bikini als het feit dat ik mezelf op dat moment prima vind. Ook bij het tweede setje was ik aardig tevreden. En door deze bikini’s had ik opeen een bikini body, klaar.

Tuurlijk zie ik dat er nog verbeteringen mogelijk zijn, en hoor ik een kritische noot, maar deze verbetering in het denken was al zo’n geruststellend punt. En met positieve gedachten wilde ik de volgende dag op het strand lopen. In mijn houding wilde ik laten zien dat ik zelfverzekerd was, al doe ik maar alsof. Maar hoe? Een ding heeft me geholpen, niet teveel denken.

Ik heb zat lichamen in bikini’s, badpakken en Speedo’s  voorbij zien komen. Zat mensen hebben mijn “bikini body” gezien. Zal het ze zijn bijgebleven? Misschien bij een paar van alle mensen die daar waren bij het strand van Hoek van Holland. Ik kijk weer naar mijzelf. Ik zie een buik die te bo is en ik zie te weinig spieren. Ho! Stop! Voor nu zet je dit weg. Ik bouw op een positieve manier aan mijn lichaam en dit helpt daar niet bij.  Even tegen mijzelf praten.
Soms zal ik mij moeten inbeelden dat iemand anders misschien veel minder kritisch naar mij en naar mijn lichaam zal kijken dan ikzelf, want dat doe ik ook bij anderen. Ik ga genieten en daar hoort zo zorgeloos mogelijk liggen, zwemmen, lopen eten en drinken, mét mijn bikini aan, bij. En dat nog de hele zomer lang, kom maar op uitdaging!

 

Dit bericht is geplaatst in Beauty, Inspiration, persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>